این بخش مخصوص کسانی است که علاقه مند به مدیریت امور منزل با فوت و فن و ترفند های ساده برای انجام راحت تر کارها هستند :
ترفند ترد شدن کلم قرمز
اگر کلم هایی که می خواهید برای سالاد استفاده کنید سفت به نظر می رسند ، برای ترد شدن آنها از این دو روش استفاده کنید :
روش اول : مقداری آب داخل ظرف ریخته و روی اجاق گاز بگذارید ، دو قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید ، کلم ها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید ، بعد از دو جوش ، آنها را داخل آبکش بریزید تا آبش خارج شود و در ضمن خنک شود ، می بینید که چقدر ترد و خوشمزه می شوند.
روش دوم : می توانید کلم خرد شده را در ظرف فلزی ریخته و برای چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید ، بسیار ترد می شود.
ترفند پختن اسفناج
برای پختن اسفناج کمی آب داخل ظرف اسفناج بریزید و حرارت را کم کنید ، اما برای آنکه اسفناج در ظرف بالا نیاید ، در قابلمه ای کوچکتر از قابلمه ای که روی گاز گذاشته اید انتخاب کنید و روی اسفناج ها بگذارید ، با این کار اسفناج از ظرف بالا نمی آید.
ترفند تازه نگه داشتن سبزی های خرد نشده
اگر فرصت خرد کردن سبزی های پاک کرده را ندارید ، آنها را داخل کیسه فریزر گذاشته و داخل فریزر قرار دهید ، موقع استفاده آن را از فریزر خارج کرده و قبل از آب شدن یخ آن ، سبزی را رنده کنید ، هم ریز می شود و هم طعم سبزی تازه را می دهد ، البته بهتر است برای رنده کردن از دستکش استفاده کنید تا دست شما سرمای زیادی را حس نکند.
ترفند سبز ماندن سبزیجات
اگر مایلید سبزی آش یا سبزیجات دیگر مانند نخود فرنگی یا لوبیا سبز ، سبز بمانند و رنگ کدر به خود نگیرند ، از این روش استفاده کنید :
در مدت پخت ، در ظرف را باز بگذارید یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین به سبزیجات مذکور اضافه کنید ، البته پزشکان سنتی معتقدند جوش شیرین برای سلامتی ضرر دارد.
ترفند از بین بردن پلاسیدگی کاهو و کرفس
کمی آبلیمو در آب سرد ریخته ، سپس کاهو و کرفس را در آن خیس کنید و چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا تازگی خود را به دست آورد.
ترفند جلوگیری از پلاسیده شدن هویج
قبل از گذاشتن هویج درون یخچال سر و ته هویج را ببرید ، سر هویج رطوبت آن را گرفته ، هویج را خشک و پلاسیده می کند.
ترفند پوست کندن گوجه فرنگی
ابتدا گوجه ها را به مدت ۸ ثانیه داخل آب جوش قرار دهید و بعد آن را داخل آب سرد بیاندازید ، پوست گوجه ها به راحتی جدا می شود.
ترفند پوست کندن سیر
می توانید سیر را برای چند دقیقه داخل آب گرم قرار دهید تا پوست آن به راحتی جدا شود ، راه دیگر این است که با گوشتکوب ضربه ای آرام به سیر بزنید تا پوست آن راحت جدا شود.
ترفند پوست کندن باقالا
راه اول : با کارد آشپزخانه از بالا تا پایین باقالای درسته را خراش دهید ، با فشاری مختصر مغز باقلا بیرون خواهد پرید.
راه دوم : برای جدا کردن پوست دوم باقالا روی پوست اول آن کمی نمک بپاشید و پس از پنج دقیقه پوست را جدا کنید.
ترفند روش پختن نخود فرنگی
وقتی می خواهید نخود فرنگی را بپزید ، آن را با غلافش بپزید ، بعد از پخت ، نخود فرنگی از غلاف جدا می شود و روی آب می آید ، این کار سبب می شود نخود فرنگی طعم بهتری هم پیدا کند.
ترفند از بین بردن تلخی کاهو
اگر کاهوی سالادی تلخ شده است ، می توانید آن را چند دقیقه ای ( حدود ۱۵ دقیقه ) داخل آبنمک سرد قرار دهید ، با این کار تلخی کاهو گرفته خواهد شد.
ترفند بیرون راندن حشرات از سبزیجات
برای اینکه حشرات داخل سبزیجاتی مانند کلم ، گل کلم و نظایر آن را بیرون بیاورید ، ۱۵ دقیقه آن را در آب سردی قرار دهید که با چند قاشق چایخوری نمک یا سرکه مخلوط کرده اید
بازگشت به صفحه اصلی تجربیات کاربردی
کامروا و پیروز باشید
علی نوروزی